vakiel
ارائه خدمات حقوقي

حضانت فرزند بعد از طلاق با چه كسي است؟ در طول سال زوجين زيادي با وجود فرزند از يكديگر جدا ‌‌‌‌‌مي‌شوند. اگر زن و شوهر از يكديگر جدا شوند قانون يكي از آن‌‌‌‌ها را موظف ‌‌‌‌‌مي‌كند كه حضانت فرزندشان را به عهده بگيرد. در ادامه قصد داريم توضيحاتي را در خصوص حضانت فرزند بعد از طلاق خدمتتان ارائه نماييم‌‌‌، با ما همراه باشيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

حضانت فرزند به چه معناست ؟

حضانت فرزند به اين معناست كه يكي از والدين كه از ديگري صالح‌‌‌‌‌تر است موظف ‌‌‌‌‌مي‌شود كه فرزند را در جايي كه خود زندگي ‌‌‌‌‌مي‌كند ساكن نمايد و تمام نياز‌‌‌‌‌‌‌‌هاي رواني و تربيتي او را برطرف كند. مدت حضانت فرزند نيز با توجه به سن او و اينكه او دختر است يا پسر تعيين ‌‌‌‌‌مي‌شود.

حضانت فرزند بعد از طلاق

همان طور كه در بالا گفته شد سرپرست فرزند بعد از طلاق با يكي از والدين او خواهد بود. در ادامه مدت زمان حضانت فرزند پسر و فرزند دختر توسط پدر و مادر را شرح داده‌‌‌‌‌‌‌ايم.

 

فرزند پسر

مطابق ماده ۱۱۶۹ قانون مدني پسر از زمان تولد تا دو سالگي تحت حضانت مادر خواهد بود. اما اين ماده در سال ۱۳۸۲ اصلاح شد و طبق اصلاحيه حضانت پسر تا سن هفت سالگي به عهده مادر خواهد بود. ماده ۱۱۶۹ به اين دليل اصلاح شد كه جدايي پسر از مادر در سن دو سالگي بسيار دشوار است و مادر در اين سن دلبستگي بسيار زيادي به فرزند خود دارد. 

فرزند دختر

فرزند دختر نيز از زمان تولد تا سن هفت سالگي تحت حضانت مادرش خواهد بود و مادر ‌‌‌‌‌مي‌بايست در اين هفت سال از او به خوبي مراقبت نمايد. دختر تا سن هفت سالگي از لحاظ عاطفي و روحي بسيار به مادرش احتياج دارد و به همين دليل است كه قانوگذار حضانت او را تا سن هفت سالگي به مادرش واگذار نموده است.

گرفتن حضانت فرزند از مادر يا پدر بعد از طلاق به دليل عدم صلاحيت

اين صحيح است كه فرزند پسر و دختر ‌‌‌‌‌مي‌بايست تا سن هفت سالگي تحت حضانت مادر باشند اما اگر مادر داراي برخي خصوصيات اخلاقي نباشد و از نظر قانوني براي حضانت فرزند صلاحيت نداشته باشد قانون حضانت فرزند را از او سلب ‌‌‌‌‌مي‌نمايد. مواردي كه ‌‌‌‌‌مي‌توانند حضانت فرزند را از والد او يا همان مادرش سلب نمايند به شرح زير ‌‌‌‌‌مي‌باشند:

اعتياد | حضانت فرزند بعد از طلاق

چنانچه مادر به مشروبات الكلي و مواد مخدر و‌… اعتياد داشته باشد و اعتياد او باعث زيان به فرزند شود حضانت فرزند از او سلب خواهد شد.

 

فساد اخلاقي

اگر مادر مبتلا به فساد اخلاقي و فحشا باشد براي حضانت فرزند نيز داراي صلاحيت نخواهد بود.

 

بيماري رواني

چنانچه مادر دچار بيماري رواني باشد و پزشك نيز اين موضوع را تاييد كند دادگاه حضانت فرزند را از او سلب خواهد كرد.

 

سوء استفاده

اگر مادر از فرزند سوء استفاده كند نيز قانون حضانت فرزند را از او سلب خواهد كرد. براي مثال اگر مادر فرزند را وادار كند كه در جرائمي مثل فحشا‌‌‌، قاچاق و… دست داشته باشد ديگر براي حضانت او داراي صلاحيت نخواهد بود.

مواردي كه در بالا نام برده شد تنها به مادر ختم نمي‌شوند و چنانچه پدر نيز داراي چنين خصوصيات اخلاقي باشد براي حضانت فرزند صلاحيت نداشته و حضانت از او سلب خواهد شد.
وضعيت حضانت فرزند بالاي هفت سال بعد از طلاق والدين

پس از سن هفت سالگي پدر حضانت فرزند را به عهده ‌‌‌‌‌مي‌گيرد اما مدت حضانت پدر براي فرزند دختر و پسر بستگي به سن بلوغ آن‌‌‌‌ها كه در قانون نيز بيان شده دارد. از آن جايي كه دختر در سن نه سالگي به بلوغ ‌‌‌‌‌مي‌رسد پدر نيز تا سن نه سالگي موظف به حضانت او ‌‌‌‌‌مي‌باشد. پسر نيز در سن پانزده سالگي به بلوغ ‌‌‌‌‌مي‌رسد و تا رسيدن به آن سن تحت حضانت پدر خواهد بود. پس از اينكه پسر و دختر به سن بلوغ رسيدند ‌‌‌‌‌مي‌توانند سرپرست خود را انتخاب كنند و در كنار يكي از والدين خود زندگي كنند. 

جريمه براي مانع شدن از ملاقات فرزند

چنانچه يكي از والدين كه سرپرست فرزند است مانع از ديدار او با والد ديگرش شود قانون او را به پرداخت جريمه نقدي تا يك ميليون تومان محكوم خواهد كرد. البته اين مجازات فقط براي بار اول است و در صورت تكرار اين عمل فرد به حداكثر مجازات محكوم ‌‌‌‌‌مي‌شود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص حضانت فرزند بعد از طلاق، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون حضانت فرزند بعد از طلاق پاسخ دهند.
براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.
 

سوالات متداول

حضانت فرزند يعني چه ؟

حضانت فرزند به اين معناست كه قانون يكي از والدين او را مكلف ‌‌‌‌‌مي‌كند كه نياز‌‌‌‌‌‌‌‌هاي فرزند خود را برطرف نمايد و از او مراقبت كند كه در اين صورت به او سرپرست فرزند گفته ‌‌‌‌‌مي‌شود.

حضانت فرزند پس از هفت سالگي با چه كسي است ؟

با پدرش است و تا سن پانزده سالگي تحت حضانت پدرش خواهد بود.

حضانت دختر تا چه سني با مادرش خواهد بود ؟

تا سن هفت سالگي.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/12/29  ] [ ۲۲ ] [ vakiell ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 7
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب